10 tips voor een bereikbaar terras
10 tips voor een bereikbaar terras
Terrasplan
Door na te denken over jouw organisatie strategie, de functie van je terras en de daaruit voortvloeiende keuzes voor meubilair, indeling, routing en logistiek kun je goed geld verdienen aan de vele gasten op jouw terras.
Professionele horeca ondernemers zetten hun terras in om in de zomer hun omzet op peil te houden. In het voor en naseizoen kun je je terras gebruiken om extra omzet te genereren met de extra couverts.

10 tips voor een bereikbaar terras
Routing en logistiek op mijn terras is zo abstract, hoe maak ik dat concreet en realiseer een optimaal terras? In deze blog geef ik je 10 tips voor een bereikbaar terras. Dus let op!
- Maak een vlekkenplan, dat is een indelingsschets van je terras, waarbij alle praktische zaken in beeld komen
- Hou rekening met aan- en afvoerroutes
- Presenteer je terrasplan een medewerkers en geef ze de ruimte om mee te denken
- Maak een beperkte menukaart voor het terras zodat de omloopsnelheid en keukenrendement hoog blijft
- Maak optimaal gebruik van elke m2 door je meubilair bewust te kiezen
- Zorg voor stopkracht door opvallende items op en bij je terras
- Investeer in een efficiënt kassasysteem met handhelds en voldoende pinautomaten
- Verdeel het terras in wijken
- Zorg voor een duidelijke taakverdeling en zet runners in op piekmomenten
- Plaats meerdere werkstations om looplijnen te verkorten

Whitepaper met terrastips
Wil jij net als professionele horeca ondernemers meer weten over een onderscheidend en winstgevend terras? Ik leg je graag uit hoe! Maak een afspraak met mij voor een lekker biertje bij jou op het terras.
Ik heb ook een vlog gemaakt over deze terrastips. De video vindt je hier.
Andere leuke blogs over terrastips vind je hier.
Wil je meer weten over terras rendement? Bestel dan onze whitepaper over “Meer terras rendement” via www.kantershorecaadvies of info@kantershorecaadvies.nl.