Voor bedrijven en organisaties waarbij de horeca-activiteiten onderdeel uitmaken van het service-aanbod, komt geregeld de vraag ter tafel of de horeca in eigen beheer moet worden uitgevoerd of beter kan worden uitbesteed aan derden.

Op deze vraag kan geen standaard antwoord worden gegeven, omdat elke situatie anders is. Enerzijds moet de beslissing passen binnen de strategische richting die is gekozen, maar anderzijds moet het ook aansluiten op gestelde doelen en prioriteiten.

Daarnaast zijn de omvang van de horeca-activiteiten, de grootte van het personeelsbestand, de vereiste vaardigheden, de kwaliteit van de organisatie, de investeringsbehoefte en de winstgevendheid factoren die in acht moeten worden genomen bij het beantwoorden van deze vraag.

Kanters Horeca Advies kan u op basis van haar expertise op dit gebied uitstekend van dienst zijn bij het formuleren van het best passende antwoord voor uw bedrijf of organisatie.

De selectie van de juiste contractpartner.

Mocht de overweging leiden tot het besluit om te gaan aanbesteden, dan treedt de vraag op welke partner het beste bij u past. Soms zijn dat contract- of partycateraars, soms lokale particuliere ondernemers en soms zijn er veel geschiktere kandidaten uit een meer onverwachte hoek.

Daarbij gaat het niet alleen om de financiële condities, maar zeker ook om de kwalitatieve performance, de betrokkenheid en de samenwerkingssfeer. Daarnaast wilt u er op vertrouwen dat de continuïteit wordt gewaarborgd en dat na het aanbestedingstraject de toezeggingen en beloftes ook worden waargemaakt. Het ondernemerschap moet juist ook na de gunning dagelijks worden ervaren.

Verder doet zich de vraag voor, wat voor type contract het beste bij uw situatie past en in welke mate u invloed wenst te behouden op bijvoorbeeld de conceptuele invulling, de openingstijden of de kwalitatieve uitvoering. Ook het belang van de pacht- of huurinkomsten zijn vaak richtinggevend.

Kanters Horeca Advies heeft een zeer uitgebreid netwerk in de horeca, catering- en foodservicemarkt, waardoor voor elke situatie geschikte kandidaten kunnen worden aangedragen. Door onze onafhankelijke positie en diepgaande kennis van de sterkten en zwakten van kandidaat bedrijven en functionarissen, kunt u vertrouwen op een correcte, adequate en op maat geschreven aanbesteding van de horeca-activiteiten van uw bedrijf.
Bij onze werkwijze blijft u ‘in charge’ en bent u de uiteindelijke beslisser. Wij adviseren u, doen de uitvoering en managen het proces en dragen zorg voor een efficiënte en kwalitatief hoogwaardige uitvoering. Kortom, wij begeleiden u in het besluitvormingsproces om al dan niet uit te besteden en helpen u bij uitbesteding aan de juiste partner en het best passende cateringcontract.

Mocht het besluit zijn om de exploitatie in eigen hand te houden of weer in eigen beheer te nemen, dan kunnen wij ook van dienst zijn bij het opzetten of professionaliseren van uw eigen horeca-afdeling.

Wilt u meer informatie over aan-of uitbesteden?

Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op!