Heeft u horeca advies nodig?

Als startende horecaondernemer moet u een ondernemingsplan maken. Er kunnen enkele vaste onderdelen deel uitmaken van een ondernemingsplan, waaronder een marketingplan horeca. In een marketingplan horeca beschrijft u onder andere uw doelgroep. Uw doelgroep is uw markt en op welke wijze u uw omzetdoelstellingen wilt halen moet uit een marketingplan naar voren komen. U moet uitgebreid vermelden hoe u met uw product of dienst uw doelgroep bereikt. Een marketingplan bestaat ook uit een aantal vaste categorieën, die opgezet worden volgens enkele marketingbegrippen. Wanneer u niet thuis bent in marketingbegrippen, dan is het verstandig om hulp in te schakelen van een expert.

Wat komt er in een horeca marketingplan?

Het eerste wat in een horeca marketingplan komt te staan is het doel hiervan. Start u een nieuwe horecazaak, dan moet u een strategisch plan voor de lange termijn schrijven. Maar het doel kan ook zijn om een nieuw product of concept te introduceren. Verder maakt u een sterkte/zwakte analyse van uw onderneming en een beschrijving van uw doelgroep. De te beschrijven marketingdoelstellingen kunt u het beste omschrijven volgens het SMART principe, dus Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Om uw doelstellingen te bereiken, moet u uitgaan van een bepaalde marketingstrategie, die u ook beschrijft, alsmede de marketinginstrumenten die u gebruikt. Hiervoor omschrijft u de vier P´s: Product, Prijs, Plaats en Promotie.

Een marketingplan horeca laten maken door Kanters Horeca Advies

Niet iedereen heeft voldoende kennis over marketing en de verschillende marketingbegrippen. Daarom kunt u uw marketingplan horeca laten maken door Kanters Horeca Advies. Onze marketingexperten weten hoe u het beste een marketingplan kunt opstellen en wij helpen u hier graag bij. Daarnaast kennen wij de horecabranche door en door en dit helpt u bij het schrijven van de specifieke horeca marketingdoelstellingen. Neem daarom gerust contact met ons op als u ook moeite heeft om een goed en degelijk marketingplan te schrijven.

Wilt u meer informatie?

Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op!