info@kantershorecaadvies.nl

+31 (0)78 - 6300 605

Kanters Horeca AdviesKanters Horeca AdviesKanters Horeca AdviesKanters Horeca Advies
Menu
  • Home
  • Wat doen wij
    • Onderzoek
      • Marktonderzoek Horeca
      • Rendementsverbetering
    • Ontwikkeling
      • Business Development
      • Conceptontwikkeling Horeca
      • Uitbesteden & Aanbesteden
    • Management
      • Interim Horeca Management
      • Management Support
      • Bedrijfsdoorlichting Horeca
    • Overig
      • Bemiddeling
      • Juridisch horeca advies & Arbitrage
  • Wie zijn wij
    • Overzicht projecten en opdrachten
  • Blog
  • Contact
  • Smaakmakers

Heerlijk, tevreden gasten op jouw terras!

CategoriesHoreca / Horeca Advies / horecaomzet / horecarendement / Marketing / omzet / Onderscheidend vermogen / Terras / terrasomzet / terrastips / terrasverlenging

Dennis Oemar Said

30 augustus 2021

0 0

Share this post

Heerlijk, tevreden gasten op jouw terras!

In de vorige vlogs vertelde ik over onderscheidende terrassen, verlengen van de terrastijd en verhogen van je terrasomzet. In deze blog ga ik in op altijd tevreden gasten ontvangen. Heerlijk, tevreden gasten op jouw terras!

Het mooiste terras van Nederland

heeft volgens de Misset Terras Top 100 het mooiste terras van Nederland. Een mooi terras en zon zijn geen garantie voor succes. Zonder kundige, vriendelijke medewerkers kom je niet ver. Werk nieuwe medewerkers goed in. Veel ondernemers organiseren ‘terrasvergaderingen’ waarin alle medewerkers hun ideeën kwijt kunnen.

Impressie Terras De Werf - www.dewerf.nl
Impressie Terras De Werf – www.dewerf.nl

Verwachtingen van gasten op jouw terras overtreffen

Wat kun je organiseren om de verwachtingen van gasten op je terras te overtreffen? En wat kun je doen om tevreden gasten op jouw terras te kunnen ontvangen?

  • Ik werk nieuwe medewerkers van klanten regelmatig in. Dat doe ik als volgt:
  • Begin met het geven van een instructie over de do’s en don’ts op een terras.
  • Vervolgens laat ik ze meelopen met een terrashoofd.
  • Laat ze ook meedenken met het bedrijf om betrokkenheid te creëren.
  • Nieuwe medewerkers krijgen een manual met leuke video’s over hoe alles reilt en zeilt in de zaak. Apprendo heeft daar een handige oplossing voor.
  • Tenslotte nodig ik ze uit om de terrasvergadering bij te wonen zodat nieuwe medewerkers voorgesteld worden aan collega’s en ze kunnen worden opgenomen in het team.
  • Een duidelijke taakverdeling, goede werkvergaderingen en begeleiding tijdens het werken zijn belangrijk voor het (ambulante) terraspersoneel. Leer medewerkers om te gaan met drukte op het terras. Spijker ze ook de belangrijkste gastvrijheidslessen bij.
Tevreden gasten op jouw horeca terras
Tevreden gasten op jouw horeca terras

Top 10 belangrijkste gastvrijheidslessen op jouw horecaterras

  1. Begroet alle gasten. Dat geeft mensen een gevoel van warmte, herkenning en welkom zijn.
  2. Glimlach oprecht en kijk de gast aan bij het communiceren.
  3. Blijf zichtbaar en laat zien dat je er zin en plezier in hebt.
  4. Verras de gast naast goed eten en lekker drinken, met iets extra’s (zonnebrandcrème, een glas koud water, bakje water voor de hond)
  5. Help de gast bij zijn keuze, doe suggesties. Stel vragen waar de gast ‘ja graag’ op kan zeggen.
  6. Communiceer wanneer onverhoopt iets mis is gegaan of wanneer iets langer duurt
  7. Geef de gast aandacht. Bouw een band op met de gast. Geef de gast het gevoel bijzonder te zijn.
  8. Reken zo snel mogelijk af wanneer een gast heeft gevraagd om de rekening. Hierop moeten wachten staat in de Ergernis-top 10 bij de gast.
  9. Neem vriendelijk afscheid bij het vertrek. Bedank de gast voor zijn komst.
  10. Houd het terras netjes en schoon.

Creëer het terras voor je gasten waar je zelf het liefst zou zitten. Daarmee geef je je gasten een geweldige tijd en belonen jouw gasten jou met een geweldige fooi! Heerlijk, tevreden gasten op jouw terras!

onderscheidend horeca terras
onderscheidend horeca terras

Contact?

Wil jij net als de ondernemers van Restaurant De Werf het beste terras van Nederland hebben? Ik leg je graag uit hoe!  Maak een afspraak met mij voor een lekker biertje bij jou op het terras. Ik ben te bereiken via 06-20.795.798 of via info@kantershorecaadvies.nl.

Of bestel onze whitepaper over “Meer terras rendement” via www.kantershorecaadvies of info@kantershorecaadvies.nl.

Meer lezen?

Wil je meer terrastips lezen? Kijk dan eens hier.

Kijk je liever een video met terrastips? Kijk dan hier.

Related Post

29 JANUARI 2022

Horecatrends op het gebied...

Horecatrends op het gebied van gastvrijheid en marktontwikkeling. In deze vlog ga ik in...

00

29 JANUARI 2022

10 Horecatrends over...

10 Horecatrends over rendement en onderscheidend vermogen In deze blog leg ik jullie 10...

00

4 DECEMBER 2021

11 tips over standaardisatie...

11 tips over standaardisatie en kostprijs calculatie in de keuken. Jullie kennen Nico van...

00

16 NOVEMBER 2021

Keukenrendement en...

Keukenrendement en menu-engineering leidt tot meer winst in jouw horecazaak! Adequaat...

00

27 OKTOBER 2021

Keuzes tijdens het...

In de vorige blog heb ik uitgelegd hoe onderscheidend vermogen ontstaat tijdens het...

00

3 OKTOBER 2021

Conceptontwikkeling van...

Conceptontwikkeling begint met marktonderzoek! In de vorige blog legde ik uit hoe het...

00

Meest recente berichten

  • Horecatrends op het gebied van gastvrijheid en marktontwikkeling.
  • 10 Horecatrends over rendement en onderscheidend vermogen
  • 11 tips over standaardisatie en kostprijs calculatie in de keuken.
  • Keukenrendement en menu-engineering leidt tot meer winst in jouw horecazaak
  • Keuzes tijdens het conceptontwikkelproces die leiden tot rendement.

Tags

advies betrouwbaarheid competenties concept Conceptontwikkeling dashboard database doelgroep doorlichting financieel rendement gasten gasttevredenheid grand-cafe groei Haalbaarheid herhaalbezoeken Horeca horeca advies Horecaadvies horecaondernemers horeca rendement Horecarendement Horeca resultaat horecaresultaat inspiratie integriteit keukenrendement lagere kosten leiderschap Marketing markt Marktonderzoek mogelijkheden museum omzet rendement restaurant resultaten Segmenteren strategie terrasomzet terrasverlenging theater vertrouwen winst

© 2020 Kanters Horeca Advies, Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: MDWebstudio.nl