De 'core business' van horecabedrijven bestaat uit het verkopen van eten & drinken of het verhuren van hotelkamers of vergaderruimten. De organisatie en alle werkzaamheden die worden verricht staan ten dienste van de gast. Het aanbod en de prijsstelling zijn bepalend voor het succes.

Organisaties hebben regelmatig te kampen met een teruglopend rendement en men weet vaak niet de exacte oorzaak te achterhalen of effectieve oplossingen te realiseren. Vaak worden inkomsten geremd omdat op piekmomenten de verkoopcapaciteit onvoldoende is afgestemd op de drukte of onvoldoende medewerkers zijn ingepland. Aan de andere kant kunnen in rustiger tijden personeelskosten worden beperkt door het hanteren van een slimmere planningsmethodiek.

Bij een rendementsverbeteringstraject kijken we naar de zwakke plekken in de organisatie en onderzoeken we de mogelijkheden om te focussen op een effectieve, efficiënte en vooral rendement volle organisatie. Bij het creëren van rendement gaan wij niet voorbij aan de ‘fundamentals’ als uw missie en doelstellingen, uw marketing- & promotieaanpak, omzet- en kostenposten en de financiële performance van uw organisatie. Uiteraard is gastvrijheid en gasttevredenheid geborgd in een traject voor rendementsverbetering.

Ontdek de mogelijkheden van rendementsverbetering.

De verbeteropties worden vastgelegd in een goed onderbouwde rapportage waarin gebruik wordt gemaakt van onze unieke databases en benchmarkgegevens. Vervolgens heeft u bij het benutten van de verbetermogelijkheden de keus of u de aanbevelingen zelf wilt uitvoeren of daarbij gebruik wilt maken van de expertise van Kanters Horeca Advies.

Onze expertise zetten wij graag in om u op de volgende gebieden te ondersteunen:

  • Omzetstimulering en verkooptraining (via marktgericht acties en online marketing)
  • Assortiment- en prijsbeleid
  • Keukenmanagement
    • Menu- & marge engineering
    • Calculatie en Cost control
    • Inkoop en logistiek
    • Werkmethodieken en productieprocessen
  • Personeelsplanning en productiviteitsbevordering
  • Sturen op resultaat met dashboards

Wilt u meer weten over rendementsverbetering?

Vraag de gratis whitepaper 'Horeca Rendement' aan!