Planning & control
Het organiseren van een goede planning & control cyclus is belangrijk in de moderne bedrijfsvoering. Door tijdig bij te sturen in het geval van mindere resultaten verhoog je het rendement met 25%. Maar hoe doe je dat?
De kracht van Planning en Control
Een winstgevend horecaconcept ontstaat niet vanzelf. Voor een netto rendement van ongeveer 25% is het organiseren van een goede planning & control cyclus belangrijk.
Veel horeca ondernemers krijgen hun cijfers en (financiële) resultaten pas teruggekoppeld van hun administrateur of accountant bij het opmaken van de jaarrekening. De bedrijfsvoering baseren zij vervolgens op de dagelijkse omzet en de saldi op hun bankrekening. Daarmee maken ze niet optimaal gebruik van de potentie van het restaurant om meer rendement te maken.
Plannen en controleren is goed mogelijk door het gebruik van een dashboard. We verzamelen daarvoor data uit jouw verschillende bronsystemen waardoor je tijdig afwijkingen signaleert en adequaat kunt bijsturen.
Vooral dat bijsturen zorgt voor een hoger rendement dan gemiddeld in de sector. In Nederland heeft een horecazaak een netto rendement van gemiddeld 10%. Door tegenvallende resultaten tijdig te signaleren kun je inslagkosten en personeelskosten verlagen en een omzet van 5% tot 10% realiseren waardoor een hogere netto rendement ontstaat van 25%.
Waarom Planning en Control
via Kanters Horeca Advies?
Realiseer een netto rendement van 25%
Maak optimaal gebruik van de potentie van je restaurant om meer omzet te genereren
Signaleer afwijkingen in je bedrijfsvoering zodat je tijdig kunt bijsturen.
Verlaag inslag- en personeelkosten en verhoog je omzet met 5% tot 10%
Wat zeggen klanten van Kanters Horeca Advies
Neem contact op
Wilt u meer informatie over het werken met een planning & control cyclus? Dan helpen wij u graag verder!
Informatie aanvragen
Stuur mij informatie toe in een digitale folder over het werken met een planning & control cyclus.
Afspraak maken
Ik wil een afspraak maken voor een gesprek over het werken met een planning & control cyclus.
Offerte aanvragen
Stuur mij een offerte voor gedegen advies over het werken met een planning & control cyclus.
Misschien vind je dit ook interessant
Regelmatig publiceren wij relevante nieuwsartikelen over verschillende onderwerpen in de horecabranche.
Oplossingen voor het personeelstekort in de horeca.
Je zou bijna zeggen dat elke horecazaak last heeft van het personeelstekort in Nederland. Het begon in 2019 met...
Duurzaamheid in de horeca: Een weg naar milieubewust ondernemen.
In een wereld die steeds meer waarde hecht aan duurzaamheid, staan horecaondernemingen voor de uitdaging om...
“Better service, low prices” voor personeel, hoe doe je dat in deze tijd?
“Better service, low prices” voor personeel, hoe doe je dat in deze tijd?...