...
Horeca advies

Onderscheidend vermogen door een goede marketingmix

Onderscheidend vermogen

Afgelopen week sprak een Richard. Hij heeft een strandtent in Zeeland. Zijn gerechten, drankassortiment en grosso modo ook de inrichting leek op die van zijn concurrenten. Hij vroeg zich af hoe hij zich kon onderscheiden van de buren. Ik adviseerde Richard om samen na te denken over het kwaliteitsniveau van de zaak, inspelen verwachtingen van zijn doelgroep, creëren van een beleving in zijn zaak. Ga je voor een lage prijs of voor een hogere prijs? Houd daarbij rekening met de prijs-kwaliteit verhouding.

Ook bereikbaarheid en de locatie spelen een grote rol. Wanneer je horecaonderneming in een drukke straat zit, dan zullen gasten sneller even binnenlopen dan wanneer je afgelegen zit. Pas hier je horecamarketing op aan.

Horeca advies

Marketingmix zorgt voor meer naamsbekendheid, een positief imago en een unieke positionering

De Marketing Mix

De Marketing Mix met hoofdletters? Wat mij betreft wel omdat dit hét antwoord is op onderscheidend vermogen. Elke onderneming zou zich moeten onderscheiden van zijn concurrenten. Ieder merk probeert een unieke positie in te nemen ten opzichte van zijn concurrentie. De marketingmix bestaat uit product, prijs, plaats en promotie. Het zorgt ervoor dat je positionering wordt ingevuld en vormt de basis van marketing. Kortom hiermee kan je je onderscheidend vermogen mee creëren.

Voordat een product wordt verkocht wil je eerst weten of daar een afzetmarkt voor is. Dit doe je door verschillende onderzoeken te doen zoals een marktonderzoek en het in kaart brengen van je doelgroep en je concurrenten.

Horeca advies

Kanters Horeca Advies verbetert uw onderscheidend vermogen en rendement.

Lunch for the brain

Want wat maakt jouw horecazaak nou uniek? Tijdens een heerlijke lunch die wij voor je verzorgen nemen we alle facetten van de marketingmix voor jou horeca zaak door. Vooraf doen wij ons huiswerk door jouw markt te analyseren. Na afloop ontvang je van ons een uitgewerkt actieplan dat garant staat voor een unieke positionering en een effectieve marketingmix.

Bel mij voor een afspraak over horecamarketing, marketingmix en onderscheidend vermogen op 078-630.06.05 of mail naar info@kantershorecaadvies.nl.

Mijn vlog om de marketingmix en unieke positionering lees je hier.

Een boeiende blog over strategie vorming lees je hier.

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.