...

Horeca dashboard – de beste manier om je financiën en dus je rendement onder controle te krijgen. En te houden. Dit is de tweede in een reeks blogs & vlogs over hoe je dashboards op een slimme manier in de horeca kunt gebruiken.

‘Maar hoe haal jij dan de cijfers die voor jou belangrijk zijn uit je administratie? Die cijfers die je echt nodig hebt om de bedrijfsvoering onder controle te houden. De cijfers die je nodig hebt om snel in te grijpen als er iets niet goed gaat. Of juist wel en je wilt daar nog meer van profiteren. Dus, hoe haal jij die zo belangrijke cijfers uit je boekhouding?’

Finance dashboard maak gebruik van automatisering

Gebruik laatste technologie in jouw voordeel.

Deze vraag stel ik zo vaak aan horecamanagers. Meestal weet ik het antwoord wel. Dan komt het erop neer dat het aan de boekhouding gevraagd moet worden. En dat zij nog niet alle bonnetjes, facturen enzovoort binnen hebben. En dat daarom de vraag nog niet beantwoord kan worden. Terwijl de problemen alsmaar groter worden. Of dat er niet optimaal gebruikgemaakt wordt van de mogelijkheden.

Maar de oplossing is niet moeilijk, helemaal niet zelfs.

 

 

De oplossing: een horeca dashboard

Stel je eens voor, wat heb je liever? Heb jij liever dat je altijd op de hoogte bent van de actuele cijfers en resultaten van jouw horecazaak? 24/7 en 365 dagen per jaar? Of heb je liever dat je afhankelijk bent van anderen om er achter te komen hoe jouw zaak nu draait? En dat het vaak maanden duurt voordat je weet hoe het nu gaat. Iedereen zal kiezen voor de eerste mogelijkheid. Tenzij dat heel erg duur is, want we zijn natuurlijk wel Nederlanders.

Nee, het is niet heel erg duur. Sterker nog, het is helemaal niet duur. En zeker niet als je je realiseert hoe belangrijk het is dat jij controle terugkrijgt in jouw zaak. En dat jouw acties altijd gebaseerd zijn op de juiste gegevens. Maar hoe werkt zo’n dashboard dan?

Horeca dashboard voor financieel inzicht en sturen op rendement

Er valt heel veel te vertellen over de financiële dashboards die wij op maat maken voor onze opdrachtgevers. Natuurlijk wil ik je daar alles over vertellen maar dat doen we dan tijdens een goed gesprek. Omdat het zo’n mooi en uitgebreid onderwerp is, beschrijf ik hier alleen de hoofdlijnen.

Een horeca dashboard voor financiën en rendement komt erop neer dat we een stuk software programmeren. Speciaal voor jou. Daardoor kunnen we jouw financiële gegevens op een logische en overzichtelijke manier weergeven. Niet op papier of zo maar gewoon op je computer, of je tablet of zelfs je smartphone.

Voorbeelden financiële gegevens in horeca dashboard

Kassasysteem aansluiten op dashboard

Kassasysteem in dashboard. Altijd actuele gegevens.

Makkelijk gezegd kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt vrijwel alles laten zien in een dashboard. Maar het moet natuurlijk wel zin hebben. Oftewel jij moet het gaan gebruiken. We kunnen bijvoorbeeld jouw kassasysteem aansluiten op dit type dashboard. En ook jouw hele financiële administratie kunnen we aansluiten.

 

Dan kun je dus 24/7 kijken naar:

  • omzet & kosten
  • omzet- en kostenopbouw
  • kosten en gemiddelde besteding per klant
  • rendement per gerecht
  • afval en uitval
  • rendement per drankje
  • productiviteit bar & bartenders

Enzovoort. Er is enorm veel mogelijk. Nu zijn dit nog gegevens die vooral met opbrengsten en kosten te maken hebben.

Andere mogelijkheden zijn gegevens over concurrentie, gegevens over klantreviews. Maar ook gegevens uit je roosterpakket, bestelsysteem en je reserveringssysteem bouwen we gewoon voor je in als jij dat wilt. En nog veel meer. Voor dit soort gegevens maakt Kanters Horeca Advies vaak speciale dashboards trouwens. En deze kunnen we ook weer combineren met de financiële dashboards zodat je echt al het belangrijke in je telefoon hebt zitten. En in 1 oogopslag kunt zien of het goed gaat.

Meer blogs & vlogs

Waarschijnlijk wil je nu ook meer weten en lezen over horeca dashboards. Lees dan mijn blog van vorige week eens. Of een blog dat ik al wat eerder geschreven heb maar dat nog heel actueel is. Wil je meer lezen over dit soort horeca-onderwerpen? Kijk dan ook eens op kantershorecaadvies.nl. Daar vind je zeker iets dat jou interesseert.

Trouwens, het onderwerp dashboards in de horeca zal ik deze maand wekelijks beschrijven. Omdat het vooral nu zo belangrijk is om optimaal te presteren.

Op YouTube ben ik een eigen kanaal gestart. Hier vind je ook de vlogs over dit onderwerp. Abonneer je gelijk even dan hoef je niets meer te missen.

Maar en dat wil ik echt benadrukken, ik kan je pas echt goed helpen als we elkaar spreken. Daarom, bel of mail mij met jouw vragen.

Kanters Horeca Advies – Dennis Oemar Said
T 078 630 0605
E info@kantershorecaadvies.nl
W www.kantershorecaadvies.nl

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.