...

Hoe verbeter je het rendement van jouw strandpaviljoen? En hoe doen andere strandpaviljoens het?

Misschien maak jij je weleens zorgen over het rendement van jouw strandpaviljoen. Over de financiën of de gasttevredenheidscijfers. En wil je weten hoe je dat kunt verbeteren. Of misschien wil jij nu eindelijk weten hoe andere strandpaviljoens het doen.

Dat kan nu! En nog veel meer! Als ervaren adviseur in strandhoreca help ik je graag verder.

Dit blog beschrijft:

  • welke gegevens van jouw strandpaviljoen belangrijk zijn om te weten
  • hoe je makkelijk en duidelijk het inzicht in deze cijfers krijgt
  • hoe je jouw cijfers kunt vergelijken met andere strandpaviljoens

Het rendement van jouw strandpaviljoen verbeteren. Hoe dan?

Voor sommigen een open deur maar toch bijzonder belangrijk. Je kunt pas jouw cijfers gaan vergelijken met anderen als je weet hoe jouw eigen cijfers zijn. Natuurlijk ga je niet alle mogelijke cijfers bijhouden. Het gemiddeld aantal toiletbezoekjes bijvoorbeeld. Dat zal echt niemand willen weten. Maar welke cijfers zijn dan belangrijk om wel te registreren? Zonder volledig te zijn, kun je denken aan:

  • omzetopbouw, kostenstructuur & investeringen
  • oppervlaktegebruik & capaciteit in de keuken, de bar en het restaurant
  • marketingactiviteiten & gasttevredenheid
  • locatie ten opzichte van strandopgangen
  • de economische verdiencapaciteit van stranden
  • strandfaciliteiten die door een gemeente geboden worden

Dan weet je welke belangrijke cijfers je wilt bijhouden. En dan?

Dan zul je met je boekhouder in gesprek moeten gaan. Aangeven welke cijfers je wilt hebben en wanneer je die wilt hebben. Vergis je niet, je hebt actuele cijfers nodig. Maar je moet jouw boekhouding wel de kans geven om alle facturen en dergelijke te verwerken. Jij zult er dus zelf voor moeten zorgen dat jij niet de vertragende factor bent. Nu zijn daar trouwens hele mooie systemen voor waar ik je graag alles over vertel. Systemen om bijvoorbeeld jouw kassagegevens direct in jouw boekhoudsysteem te verwerken. En inkomende facturen kunnen gescand worden en zo gelijk in het boekhoudsysteem verwerkt worden.

Hoe verbeter ik het rendement van mijn strandpaviljoen - dashboards

Hoe verbeter jij het rendement van jouw strandpaviljoen – dashboards

Je hebt dan de situatie dat de belangrijke cijfers bijgehouden worden. Maar die wil je natuurlijk wel makkelijk kunnen inzien. Je komt dan al snel bij dashboards uit. Dit zijn mooie stukken software die heel snel inzicht geven in de cijfers. Vaak worden hier grafieken voor gebruikt waardoor jij intuïtief weet wat er gebeurt in jouw strandpaviljoen. Trouwens, als je meer wilt weten over dashboards en dat wil je, lees dit blog dan eens.

 

 

 

Hoe kun je nu het rendement van jouw strandpaviljoen verbeteren?

Als je dit voor elkaar hebt dan ben je al heel ver. Je hebt de juiste cijfers makkelijk inzichtelijk en je kunt afwijkingen van de ‘normale gang van zaken’ snel opmerken. Om het rendement van jouw strandpaviljoen te verbeteren, kun je nu een paar dingen doen. Je kunt op je gevoel afgaan om bijvoorbeeld de facturen voor de food te gaan verlagen. Of je kunt overleggen met een bevriende horecaondernemer over de drankfactuur. Maar jouw gevoel en dat van je vriend, zal er helaas vaak naast zitten. Gewoon, omdat je geen goed vergelijkingsmateriaal hebt.

Wat je echt wilt, is natuurlijk: weten hoe alle andere strandpaviljoens het doen! Hoe hun opbrengsten- & kostenstructuur in elkaar zit. En in welke omstandigheden zij die cijfers voor elkaar krijgen. Enzovoort, enzovoort, enzovoort. Jij wilt precies weten hoe andere strandpaviljoens scoren, vergeleken met jouw paviljoen. En je wilt weten onder welke omstandigheden zij hun resultaten behalen.

En daar kan ik je bij helpen!

Kanters Horeca Advies heeft alle belangrijke cijfers

Van alle strandpaviljoens in Nederland! Wat je daarvoor moet weten, is dat wij al meer dan 8 jaar deze cijfers verzamelen en onderzoeken. Van alle ongeveer 400 strandpaviljoens langs de Nederlandse kust. Daardoor hebben we inzicht in seizoensgebonden bedrijven. Maar ook in horecaondernemingen die het hele jaar actief zijn aan de kust.

En zo kunnen we de cijfers van jouw strandpaviljoen uitstekend vergelijken met de cijfers van vergelijkbare paviljoens. We kunnen trouwens ook de juiste berekeningen maken van de huurprijs van jouw strandvlak. Dat was het onderwerp van mijn vorige blog.

Hoe gaan wij te werk?

Dat is eigenlijk afhankelijk van jouw situatie en wat er speelt bij je. Misschien weet je al goed waar de pijnpunten liggen en wil je informatie over hoe anderen dat doen. Dat kan. Wat ook mogelijk is, is dat we in een gesprek eerst jouw situatie bespreken. En dat we dan een route uitstippelen die we gaan volgen. Ik kan je helpen met de gegevensverzameling en hoe je optimaal gebruikmaakt van de techniek. Daarna kan ik je vertellen hoe jouw cijfers zich verhouden tot andere strandpaviljoens. En ik zal dan ook zeker met jou, jouw verbeterpunten doornemen. Het onderzoek krijg je in de vorm van een benchmarkrapport of een digitaal dashboard. Maar sowieso met een persoonlijke toelichting.

Rendement strandpaviljoen verbeteren. Voorbeeld dashboard.

Rendement strandpaviljoen verbeteren. Voorbeeld dashboard.

Meer weten over het verbeteren van het rendement van jouw strandpaviljoen? Of andere horecaonderwerpen? Neem gewoon eens contact met me op zodat ik je kan bijpraten.

Kijk ook eens naar mijn vlogs over horeca op YouTube, bijvoorbeeld over het onderwerp van deze blog

Kanters Horeca Advies – Dennis Oemar Said
T 078 630 0605
E info@kantershorecaadvies.nl
W www.kantershorecaadvies.nl

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.