info@kantershorecaadvies.nl

+31 (0)78 - 6300 605

Kanters Horeca AdviesKanters Horeca AdviesKanters Horeca AdviesKanters Horeca Advies
Menu
  • Home
  • Wat doen wij
    • Onderzoek
      • Marktonderzoek Horeca
      • Rendementsverbetering
    • Ontwikkeling
      • Business Development
      • Conceptontwikkeling Horeca
      • Uitbesteden & Aanbesteden
    • Management
      • Interim Horeca Management
      • Management Support
      • Bedrijfsdoorlichting Horeca
    • Overig
      • Bemiddeling
      • Juridisch horeca advies & Arbitrage
  • Wie zijn wij
    • Overzicht projecten en opdrachten
  • Blog
  • Contact
  • Smaakmakers
Huurprijs strandvlak berekenen. Hoe doe je dat?

Huurprijs strandvlak berekenen. Hoe doe je dat?

CategoriesGeen categorie / Gemeentes / Horeca Advies / Huurprijs strandvlak berekenen / Investeren horeca / Strand horeca / Strandexploitanten / Strandexploitatie / Strandpaviljoens / Strandvlak

Dennis Oemar Said

19 maart 2021

0 0

Share this post

De huurprijs van een strandvlak berekenen. Hoe doe je dat?

In een van mijn vorige blogs schreef ik over het kopen of verkopen van strandpaviljoens. Hoe bepaal je dan een realistische koopprijs of verkoopprijs? Niet alleen van strandpaviljoens trouwens maar ook van horecazaken. Een leuk onderdeel van mijn werk. Meestal heb ik een adviserende rol in deze koop-/verkooptrajecten.

Ik werk ook regelmatig voor horeca-exploitanten en/of gemeentes om de huurprijzen van strandvlakken vast te stellen. De belangen van beide partijen zijn groot. En soms tegengesteld. Dus, hoe doe je dat? Daarover gaat deze blog.

Huurprijs strandvlak berekenen. Ook lekker ontspannen.
Leuke klussen en lekker ontspannen. Strand!

Het berekenen van een nieuwe huurprijs van een strandvlak

Gemiddeld eens in de 5 jaar wordt er een nieuwe huurprijs berekend voor een strandvlak. Verhuurders en huurders overleggen dan over de huurprijs. De belangen van huurders en verhuurders komen dan tegenover elkaar te staan. Zo wil een huurder een zo laag mogelijke huurprijs. En wil deze zo veel mogelijk kosten van de aanwezige voorzieningen afwentelen op de verhuurder. Die verhuurder, de gemeente, moet een realistische huur vragen. Niet te hoog maar zeker niet te laag. De manier van vaststellen van die gevraagde huurprijs moet ook glashelder zijn.

Een interessant spanningsveld voor mij.

Welke gegevens bepalen de huurprijs van een strandvlak?

De huurprijs moet dus realistisch en draagbaar zijn voor een strandpaviljoen. Getallen die dan belangrijk zijn:

  • De verwachte horecaomzet en rendement van de horecazaak,
  • De economische verdiencapaciteit van het strand,
  • De facilitaire kosten van het strand.

Natuurlijk wil je deze cijfers ook kunnen vergelijken met cijfers van andere stranden.

En dat is precies wat Kanters Horeca Advies jou kan bieden!

Cijfers, cijfers, cijfers

Zoals je weet, houden wij een grote hoeveelheid cijfers bij. Cijfers over vrijwel alle horecazaken in Nederland, op postcodeniveau! Maar ook cijfers van reviewsites of over de uitgaven van 8 miljoen Nederlandse huishoudens. Dat is best een klus. Maar het is ook echt nodig. Omdat deze cijfers het mogelijk maken om jou een heel goed gefundeerd advies te geven.

Als het gaat over cijfers die nodig zijn voor het berekenen van huurprijzen, denk dan aan:

  • Huurtarieven,
  • Oppervlaktes,
  • Horecaomzetten, en
  • Functies en faciliteiten op stranden.

Dat de huurtarieven per gemeente verschillen, heeft vooral te maken met de economische verdiencapaciteit van het strand. Of, anders gezegd, hoeveel je met een strandpaviljoen kunt verdienen op een bepaald stuk strand. Daar vinden dan weer correcties op plaats voor kosten die de verhuurder moet maken. Bijvoorbeeld kosten om dat strandvlak aantrekkelijk voor de consument te maken.

Alle cijfers en mijn onderzoek resulteren in een…

Strandvlak huurprijs berekenen. Voorbeeld gemeente Texel
Strandnota. Beschrijft onder meer beleid van gemeente Texel.

 

realistische huurprijs van het strandvlak. Een huurprijs waar de horeca-exploitant mee verder kan. Die dus draagbaar is. En aan de andere kant een huurprijs waarmee de gemeente, de verhuurder, volledige verantwoording kan afleggen aan de direct betrokkenen. Een huurprijs die bijvoorbeeld in de juiste verhouding staat tot de verdiencapaciteit van het strandvlak. En die ook mogelijke wrijving met andere strandgemeenten of andere belanghebbenden voorkomt. Een mooi voorbeeld hoe groot en divers deze belangen kunnen zijn, lees je in deze strandnota van Texel.

 

 

 

De huurprijs van een strandvlak berekenen: een vak apart

Maar wel een heel leuk vak. Een vak waar ik iedere keer weer volledig warm voor loop. En een situatie waar ik ook mijn toegevoegde waarde als horeca-adviseur in kwijt kan. Ben jij nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen bij het berekenen van de juiste huurprijs van een strandvlak? Voor jou als gemeente of als horeca-exploitant?

Neem contact met me op, dan kan ik je verder helpen.

Kanters Horeca Advies – Dennis Oemar Said
T 078 630 0605
E info@kantershorecaadvies.nl
W www.kantershorecaadvies.nl

Tags: doorlichting, horeca advies, huurprijs strandpaviljoen, kosten, strandtent, strandvlak huurprijs

Related Post

29 JANUARI 2022

Horecatrends op het gebied...

Horecatrends op het gebied van gastvrijheid en marktontwikkeling. In deze vlog ga ik in...

00

29 JANUARI 2022

10 Horecatrends over...

10 Horecatrends over rendement en onderscheidend vermogen In deze blog leg ik jullie 10...

00

4 DECEMBER 2021

11 tips over standaardisatie...

11 tips over standaardisatie en kostprijs calculatie in de keuken. Jullie kennen Nico van...

00

16 NOVEMBER 2021

Keukenrendement en...

Keukenrendement en menu-engineering leidt tot meer winst in jouw horecazaak! Adequaat...

00

27 OKTOBER 2021

Keuzes tijdens het...

In de vorige blog heb ik uitgelegd hoe onderscheidend vermogen ontstaat tijdens het...

00

3 OKTOBER 2021

Conceptontwikkeling van...

Conceptontwikkeling begint met marktonderzoek! In de vorige blog legde ik uit hoe het...

00

Meest recente berichten

  • Horecatrends op het gebied van gastvrijheid en marktontwikkeling.
  • 10 Horecatrends over rendement en onderscheidend vermogen
  • 11 tips over standaardisatie en kostprijs calculatie in de keuken.
  • Keukenrendement en menu-engineering leidt tot meer winst in jouw horecazaak
  • Keuzes tijdens het conceptontwikkelproces die leiden tot rendement.

Tags

advies betrouwbaarheid competenties concept Conceptontwikkeling dashboard database doelgroep doorlichting financieel rendement gasten gasttevredenheid grand-cafe groei Haalbaarheid herhaalbezoeken Horeca horeca advies Horecaadvies horecaondernemers horeca rendement Horecarendement Horeca resultaat horecaresultaat inspiratie integriteit keukenrendement lagere kosten leiderschap Marketing markt Marktonderzoek mogelijkheden museum omzet rendement restaurant resultaten Segmenteren strategie terrasomzet terrasverlenging theater vertrouwen winst

© 2020 Kanters Horeca Advies, Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: MDWebstudio.nl