info@kantershorecaadvies.nl

+31 (0)78 - 6300 605

Kanters Horeca AdviesKanters Horeca AdviesKanters Horeca AdviesKanters Horeca Advies
Menu
  • Home
  • Wat doen wij
    • Onderzoek
      • Marktonderzoek Horeca
      • Rendementsverbetering
    • Ontwikkeling
      • Business Development
      • Conceptontwikkeling Horeca
      • Uitbesteden & Aanbesteden
    • Management
      • Interim Horeca Management
      • Management Support
      • Bedrijfsdoorlichting Horeca
    • Overig
      • Bemiddeling
      • Juridisch horeca advies & Arbitrage
  • Wie zijn wij
    • Overzicht projecten en opdrachten
  • Blog
  • Contact
  • Smaakmakers
Business Development

Social Return On Investment in uw horecagelegenheid

By Dennis Oemar Said

12 juni 2015

0

Kanters Horeca Advies heeft een white paper geschreven waarin ingegaan wordt op het exploiteren van een horecagelegenheid waar mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een leer-/werkplek aangeboden kunnen werken. In dit rapport wordt ook beschreven welke doelgroepen er met betrekking tot de werkzaamheden in de horeca beschikbaar zijn, welke subsidies en of trajectmogelijkheden er zijn en wat het werken met deze groep betekent voor de bedrijfsvoering.

De wetgeving rondom mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt is per 1 januari 2015 gewijzigd. Gemeentes zijn momenteel bezig om zich op deze veranderingen voor te bereiden. De grootste verandering ten opzichte van de huidige situatie, waarbij het Rijk veelal verantwoordelijk is voor de uitvoering van de wetten, is dat vanaf 2015 gemeentes zelf de regels en uitvoering (deels)kunnen bepalen.

SROI mensenEr zijn na 1 januari 2015 twee relevante wetten met betrekking tot het de invulling van werknemers met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt in de horeca.
1) De Participatiewet
2) De WMO

Met de Participatiewet wil de overheid meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk krijgen. Gemeenten worden verantwoordelijk voor de re-integratie van mensen die nog kunnen werken maar daarbij wel ondersteuning nodig hebben.

De functie extramurale dagbesteding gaat per 1 januari 2015 over van de AWBZ naar de WMO. De decentralisatie van extramurale begeleiding geldt ook voor het vervoer en voor de groep licht verstandelijk gehandicapten (lvg) jongeren en voor kinderen met Jeugd-GGZ zorg. De decentralisatie van begeleiding naar de Wmo biedt kansen om op lokaal niveau deze ondersteuning bij zelfredzaamheid en participatie dichterbij de burger te organiseren. Gemeenten zijn in staat de eigen kracht en mogelijkheden van burgers en hun sociale netwerk aan te spreken en maatwerk in de directe omgeving te realiseren. Ook kunnen zij verbindingen leggen met andere Wmo-voorzieningen en andere gemeentelijke domeinen, zoals re-integratie, de bijstand of het woonbeleid. Zo wordt de begeleiding meer doelmatig en meer effectief georganiseerd.SROI weegschaal[separator style_type=”none” top_margin=”150″ bottom_margin=”-150″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.1″ border=”” bordercolor=”” highlightposition=”left” content_alignment=”left” link=”https://kantershorecaadvies.nl/contact/” linktarget=”_blank” modal=”” button_size=”large” button_shape=”square” button_type=”flat” buttoncolor=”” button=”Wilt u het whitepaper ontvangen? Stuur mij een mail! ” title=” ” description=”” animation_type=”0″ animation_direction=”up” animation_speed=”0″ class=”” id=””][/tagline_box][fusion_text] [/fusion_text]

Tags: advies, betrouwbaarheid, doorlichting, duurzaam, duurzaamheid, gasten, groei, Horeca, horeca advies, Horecaadvies, inspiratie, integriteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen, Marketing, mogelijkheden, mvo, omzet, participatie, participatiewet, rendement, restaurant, social return on investment, sroi, strategie

Share this post

Related Post

29 JANUARI 2022

Horecatrends op het gebied...

Horecatrends op het gebied van gastvrijheid en marktontwikkeling. In deze vlog ga ik in...

00

29 JANUARI 2022

10 Horecatrends over...

10 Horecatrends over rendement en onderscheidend vermogen In deze blog leg ik jullie 10...

00

4 DECEMBER 2021

11 tips over standaardisatie...

11 tips over standaardisatie en kostprijs calculatie in de keuken. Jullie kennen Nico van...

00

16 NOVEMBER 2021

Keukenrendement en...

Keukenrendement en menu-engineering leidt tot meer winst in jouw horecazaak! Adequaat...

00

27 OKTOBER 2021

Keuzes tijdens het...

In de vorige blog heb ik uitgelegd hoe onderscheidend vermogen ontstaat tijdens het...

00

3 OKTOBER 2021

Conceptontwikkeling van...

Conceptontwikkeling begint met marktonderzoek! In de vorige blog legde ik uit hoe het...

00

Leave a Comments Cancel Reply

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente berichten

  • Horecatrends op het gebied van gastvrijheid en marktontwikkeling.
  • 10 Horecatrends over rendement en onderscheidend vermogen
  • 11 tips over standaardisatie en kostprijs calculatie in de keuken.
  • Keukenrendement en menu-engineering leidt tot meer winst in jouw horecazaak
  • Keuzes tijdens het conceptontwikkelproces die leiden tot rendement.

Tags

advies betrouwbaarheid competenties concept Conceptontwikkeling dashboard database doelgroep doorlichting financieel rendement gasten gasttevredenheid grand-cafe groei Haalbaarheid herhaalbezoeken Horeca horeca advies Horecaadvies horecaondernemers horeca rendement Horecarendement Horeca resultaat horecaresultaat inspiratie integriteit keukenrendement lagere kosten leiderschap Marketing markt Marktonderzoek mogelijkheden museum omzet rendement restaurant resultaten Segmenteren strategie terrasomzet terrasverlenging theater vertrouwen winst

© 2020 Kanters Horeca Advies, Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: MDWebstudio.nl