Nieuws
Wij houden je op deze plek graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de markt, innovatieve concepten en onze visie op de horeca branche.

Boris Bar & Kitchen: de nieuwste horecazaak op het Scheffersplein
Boris Bar & Kitchen is dé nieuwe horecagelegenheid op hét horecaplein van Dordrecht. Boris opent in augustus haar deuren op het Scheffersplein. Maar eerst wordt er geld voor de investering ingezameld. De voormalige boekhandel wordt namelijk verbouwd tot een...

Menu engineering in de praktijk
In deze blog laat ik je graag de video over Khotinsky in Dordrecht zien. Met eigenaar Alexander Nouwen heb ik boeiende gesprekken gehad over onder andere menu engineering. En zij doen het goed zoals je zult zien. Eerst de video kijken? Klik op onderstaande foto. Video...

Rachel Camps – partner en horeca consultant bij Kanters Horeca Advies
Graag stellen wij Rachel Camps aan u voor! Sinds december 2018 is Rachel als partner en horeca consultant actief bij Kanters Horeca Advies. Wij zijn heel blij met Rachel vanwege haar persoonlijkheid, brede (management-)ervaring en haar grote drive om voor onze...

Gasttevredenheid in de horeca: waarom meten zo belangrijk is.
“Nee hoor, onze gasten zijn allemaal heel tevreden. Dat vraag ik ze gewoon. Ik denk dat ze ons gemiddeld een 7 of misschien zelfs wel een 8 zouden geven. Dat meten van gasttevredenheid vind ik dan ook helemaal niet nodig en zonde van het geld.” antwoordt Jacques. Ik...

Horecacijfers 2018 – hoe trek je nieuwe doelgroepen in 2019 aan?
December alweer. Een heerlijke tijd met vele prachtige mogelijkheden voor de horeca. Ook de tijd waarin veel van mijn adviesgesprekken gaan over de resultaten van het afgelopen jaar en de plannen voor het nieuwe jaar. Voor Kanters Horeca Advies was 2018 in ieder geval...

Dashboards in de horeca: voordelen en toepassingen
“Dus als ik je goed begrijp dan zijn die dashboards de oplossing voor een flink aantal van mijn problemen?” zegt Ad. “Klopt, met dashboards kun je de kosten beter onder controle houden en je zult beter weten wat geld oplevert en wat niet. Het maakt jouw leven ook...

Hoe benchmarken in de horeca leidt tot rendementsverbetering
“Leuke blogs schrijf je Dennis. Laatst las ik in 1 van je blogs iets over benchmarken om het rendement te verbeteren. Kijk, dat interesseert me in het bijzonder. Maar kan dat ook voor een museum als het onze?” vroeg Sander, een plaatselijke museumdirecteur. Sander en...

De meest gemaakte fout bij het doorlichten van horecarendement
“De meest gemaakte fout bij het doorlichten van het rendement in horecaondernemingen is zo makkelijk te voorkomen.” zei ik tegen Alex. “Veel eigenaren richten zich namelijk alleen maar op het verbeteren van onderdelen van de activiteiten. Terwijl er, als je je richt...