Nieuws
Wij houden je op deze plek graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de markt, innovatieve concepten en onze visie op de horeca branche.
Hotels: wat willen jouw gasten?
Hotels en gasten. Of beter gezegd, hotels en de wensen van gasten. Je zou verwachten dat daar goed over nagedacht wordt maar helaas valt dat vaak tegen. Gisteravond nog had ik hier een goed gesprek over met Boris & Floor waar dat ook weer uit bleek. Maar als jij...
Concurrentie in de horeca – wat doen mijn concurrenten?
Concurrentie in de horeca – wat doen mijn concurrenten? Het is nu april 2021. Alweer meer dan een jaar hebben we in de horeca te maken met vergaande Coronamaatregelen. Daar moesten we natuurlijk wat mee. En inmiddels heeft een groot deel van de horeca-ondernemers die...
Concurrentieanalyse horeca – wat wil jij weten over jouw concurrenten?
Concurrentieanalyse in de horeca – wat wil jij weten over jouw concurrenten? ‘Er is alweer een nieuwe concurrent geopend. Geen idee wat ze precies aanbieden en hoe hun kaart eruitziet. Of wat voor mensen er werken. Eigenlijk geen idee over alles. Ik word er gewoon een...
Rendement strandpaviljoen – hoe verbeter je dat?
Hoe verbeter je het rendement van jouw strandpaviljoen? En hoe doen andere strandpaviljoens het? Misschien maak jij je weleens zorgen over het rendement van jouw strandpaviljoen. Over de financiën of de gasttevredenheidscijfers. En wil je weten hoe je dat kunt...
Huurprijs strandvlak berekenen. Hoe doe je dat?
De huurprijs van een strandvlak berekenen. Hoe doe je dat? In een van mijn vorige blogs schreef ik over het kopen of verkopen van strandpaviljoens. Hoe bepaal je dan een realistische koopprijs of verkoopprijs? Niet alleen van strandpaviljoens trouwens maar ook van...
Benchmarking horeca – hoe werkt het?
Benchmarking horeca – hoe werkt het? Hoe doet dat restaurant dat? Waar haalt dat hotel zijn gasten toch vandaan? Hoe kan een café zo goed draaien? Herken je deze vragen? Dat je niet snapt hoe anderen iets wel voor elkaar krijgen? No worries, je bent niet de enige....
Strandpaviljoen verkopen of kopen? Hoe bepaal je de waarde?
Strandpaviljoen verkopen of kopen. Hoe bepaal je de waarde? Vele horecaondernemers bouwen geen pensioen op. ‘Mijn pensioen is de zaak’, zeggen ze dan als ik daarnaar vraag. Op zich een logische manier van denken. Toch zijn daar natuurlijk grote risico’s aan verbonden....
Concurrentieanalyse en marktontwikkeling in de horeca
Concurrentieanalyse en marktontwikkeling in de horeca. Of hoe zorg ik voor onderscheidend vermogen voor mijn horecazaak? Ideeën over een nieuwe horecazaak, een nieuw horecaconcept of een nieuwe doelgroep. Ik weet zeker dat jij als horecaondernemer daar vaak over...