Nieuws
Het organiseren van een goede planning & control cyclus is belangrijk in de moderne bedrijfsvoering. Door tijdig bij te sturen in het geval van mindere resultaten verhoog je het rendement met 25%. Maar hoe doe je dat?
Huurprijs strandvlak berekenen. Hoe doe je dat?
De huurprijs van een strandvlak berekenen. Hoe doe je dat? In een van mijn vorige blogs schreef ik over het kopen of verkopen van strandpaviljoens....
Benchmarking horeca – hoe werkt het?
Benchmarking horeca – hoe werkt het? Hoe doet dat restaurant dat? Waar haalt dat hotel zijn gasten toch vandaan? Hoe kan een café zo goed draaien?...
Strandpaviljoen verkopen of kopen? Hoe bepaal je de waarde?
Strandpaviljoen verkopen of kopen. Hoe bepaal je de waarde? Vele horecaondernemers bouwen geen pensioen op. ‘Mijn pensioen is de zaak’, zeggen ze...
Concurrentieanalyse en marktontwikkeling in de horeca
Concurrentieanalyse en marktontwikkeling in de horeca. Of hoe zorg ik voor onderscheidend vermogen voor mijn horecazaak? Ideeën over een nieuwe...
Marktontwikkeling horeca – investeren zonder risico?
Marktontwikkeling horeca zonder risico door goed marktonderzoek Alle goede horecaondernemers denken regelmatig na over marktontwikkeling in hun...
Marktontwikkeling in de horeca – hoe je meer gasten krijgt!
Marktontwikkeling is het thema van de komende blogs. Een heel belangrijk thema want met marktontwikkeling zul je nieuwe gasten aantrekken. Ook in...
Horecatrends in 2021: inspirerende ontwikkelingen in de horeca
Horecatrends in 2021. Welke ontwikkelingen kun jij als horecaprofessional verwachten? En hoe kun je daar op inspelen? Dit blog beschrijft een aantal...
Hotelgasten uit het buitenland: ook jouw nieuwe doelgroep?
Waarom zou jij je met jouw hotel niet gewoon wél gaan richten op buitenlandse hotelgasten? Deze eenvoudige vraag stelde ik Nathalie, manager van een...
Coronamaatregelen en een nieuw horecaconcept
Coronamaatregelen en een nieuw horecaconcept: jouw mogelijkheden! Midden maart vertelde onze Premier Mark Rutte dat de horeca gesloten zou worden...
Coronamaatregelen horeca: hoe vraag je die aan?
Dit blog beschrijft vanuit praktische ervaring van de auteur een aantal relevante Coronamaatregelen voor de horeca. 15 maart vertelde Mark Rutte dat...